Stäng

SENAST UPPDATERAD 2018-12-18

1. allmänNa villkor

Dessa köpvillkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter med Igor Sport. Genom att beställa varor hos Igor Sport accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras i kassan. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning på Igor Sport. När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post, där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om du undrar över något.

2. REA/ERBJUDANDEN

REA gäller så långt lagret räcker. Erbjudanden utan ett tydligt slutdatum gäller så långt lagret räcker. Igor Sport reserverar sig mot slutförsäljning samt eventuella prisfel som kan uppstå. Vi förbeåller oss även rätten att i efterhand korrigera felet, om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din order. Vi reserverar oss även mot eventuella tekniska fel eller om maxantal per kund har överskridits. Det skickas då ett mail till dig inom 1-3 vardagar. 

3. PRISER

Alla priser på Igor Sport är angivna i SEK, inklusive moms. På din beställning tillkommer en leveransavgift om 59 SEK för beställningar under 500 SEK och fakturaavgift om 39 SEK vid val av Klarna som betalningsalternativ. Vi erbjuder ett kostnadsfritt storleksbyte och tar ut en returavgift om 75 SEK. Igor Sport reserverar sig för eventuella pris- och tryckfel. 

4. betalning

alt 1. KORTBETALNING – SMIDIGT OCH SÄKERT

Du kan alltid betala med kontokort. Dina pengar dras direkt från ditt konto. Igor Sport förbehåller sig rätten att kontrollera kortets giltighet och att köpesumman finns tillgänglig för debitering. Igor Sport förbehåller sig också rätten att neka köp. Man kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift.

Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning. Så här går det till:

1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till DIBSs säkra betalningsserver.

2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.

3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.

4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.

5. När varorna skickas, dras pengarna från ditt konto och den reserverade summan överförs via DIBS till Igor Sport

DIBS som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS.

Läs mer om DIBS här.

alt 2. KLARNA FAKTURA - BETALA OM 14 DAGAR

Väljer du faktura får du den skickad till angiven e-postadress. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer fakturaavgift. Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Klarna AB. Företag som vill handla för ett högre belopp är välkomna att kontakta Igor Sport.

Läs mer om Klarna Faktura här

alt 3. KLARNA DELBETALNING

När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt. Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Klarna AB sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. 

 5. ÅNGERrätt

Vår målsättning är att du ska bli nöjd de varor du köper hos oss. Handlar du från Igor Sport har du därför enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot den. Kläder och skor får provas, men ej användas. Retur- och bytesrätten gäller inte bad- eller underkläder. Alla etiketter samt förpackningar ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i den medföljande returpåsen. 

 

Retur

  • Vid retur kan du använda bifogad påse/returfraktsedel mot en avgift på 75 kronor som debiteras när vi mottagit/godkänt din retur. Återbetalning sker så fort returen har blivit hanterad. Om du har betalat via kort så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via Faktura så reglerar vi det mot ditt saldo, minus eventuell returfrakt samt fakturaavgift.

BYTE

  • Vid storleksbyte returnerar du den felaktiga storleken i medföljande påse/returfraktsedel, bifoga kvitto/följesedel och uppge vilken artikel samt storlek du vill byta till. Vi bjuder på frakten för ett storleksbyte. Vid ytterligare byte måste du lägga en ny order. 

Retur/Byte i butik

  • Retur samt byte kan även ske kostnadsfritt i vår butik på Götgatan 90 (T-bana Skanstull). Kontakta oss innan för byten så att den tilltänkta storleken finns att hämta. Viktigt att du tar med kvitto och det kontokort du betalade varan med. Har du handlat med faktura, medtag följesedel så så krediterar vi fakturan nästföljande vardag.

6. reklamation

Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. Kontakta kundtjänst och uppge ordernummer samt vilken produkt som skall reklameras  så hjälper vi dig. Vid retur skall varan emballeras väl och skickas tillsammans med retursedel som erhålls från kundtjänst. Igor Sport ansvarar inte för transportrisken vid returfrakt.  

7. RESERVATIONER

Igor Sport reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida. Alla varor förblir Igor sports egendom till dess att full betalning har kommit bolaget tillhanda. Igor Sport förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Igor Sport förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

8. EJ UTHÄMTAT PAKET

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 200 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering.  Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och kommer att debiteras därefter. 

9. UTLÄMNINGSSTÄLLE

Paketet levereras alltid till närmaste utlämningsställe. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en avisering med SMS till dig. Detta förutsatt att du uppgav ett giltigt mobilnummer vid genomgånget köp. Den visar du tillsammans med din legitimation när du hämtar ut ditt paket. Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order, då uppges de fyra sista siffrorna. Viktigt att namn och adress på beställare/hämtare är korrekt ifyllda. Vid ändring så debiteras Postens avgift förnärvarande 180:-.

10. LEVERANSTID

Leveranstiden är vanligtvis 1 - 3 arbetsdagar från beställningsdagen. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post eller telefon om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

 11. DRÖJSMÅL I LEVERANS

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundtjänst. Igor Sport tar inte ansvar för någon som helst skada som kommit till följd av att en aviserad leveranstid har överskridits. Vi kontaktar er om leveransen är försenad och det är viktigt att du erhåller varan inom viss tid. All transport sker med hjälp av Posten. Anmäl transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till Posten. Transportföretagets telefonnummer är 0771-33 33 10.

12. SÄKERHET/SÄKRA BETALNINGAR

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar på Igor Sport samarbetar vi med DIBS för inlösen av konto-/kreditkortsbetalningar samt Klarna Faktura & Konto. Säkerheten en av de viktigaste hörnpelarna i DIBS lösningar. DIBS är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till DIBS och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av Igor Sport. Observera att du måste ha målsmans tillstånd för att handla på Igor Sport om du är under 18 år!

13. PERSONUPPGIFTER

Fram till den 24/5-2018:
Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen (SFS 1998:204). Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem. Igor Sport medverkar ej till att skicka SPAM. I samband med beställning godkänner kunden att Igor Sport lagrar och använder kundens uppgifter i sin verksamhet för att fullfölja sina åtaganden. Kunden godkänner att Igor Sport skickar nyhetsbrev till e-postadressen som användes vid beställning. Vi förbehåller oss rätten att skicka e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierar. Du kan även få e-post, sms eller annan direktreklam med information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor samt tjänster som ej är direkt relaterade till Igor Sport verksamhet förekommer ej. Du kan när som helst avbryta din prenumeration av nyhetsbrev, SMS eller annan reklam genom att kontakta vår kundservice, för nyhetsbrev finns en avregistreringslänk som medföljer längst ned i varje utskick.  

Den 25/5-2018 träder GDPR (General Data Protection Regulation) även kallad dataskyddsförordningen i kraft och ersätter befintliga personuppgiftslagen(PuL). Den nya förordningen verkar för att stärka individens grundläggande fri och rättigheter till skydd av personuppgifter samt stärka individens integritet. Läs förordningen i sin helhet HÄR! 

När du som kund handlar eller interagerar med oss kan du komma att dela med dig utav personuppgifter. Om du vill ha mer information om vilka personuppgifter vi behandlar och vad du har för rättigheter så läs igenom vår integritetspolicy, den hittar du här. Du kan även kontakta oss på integritet@igorsport.se om du har frågor rörande personuppgifter. 

Personuppgiftsansvarig:
Företagsregister: Bolagsverket

Juridiskt namn: Raketsport Gruppen i Stockholm AB
Organisationsnummer: 556548-7955
Postadress: Igor Sport, Götgatan 90, 116 42 Stockholm
E-post: integritet@igorsport.se
Telefonnummer: 08-642 71 20

14. FORCE MAJEURE

Igor Sport är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

15. TVIST

Vid eventuell tvist kommer Igor Sport att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer (ARN).

16. BOLAGSINFORMATION

Raketsport Gruppen i Stockholm AB (Igor Sport) är registrerat med säte i Stockholm.

Företagsregister: Bolagsverket
Juridiskt namn: Raketsport Gruppen i Stockholm AB
Organisationsnummer: 556548-7955
Postadress: Igor Sport, Götgatan 90, 116 42 Stockholm
E-post: info@igorsport.se
Telefonnummer: 08-642 71 20

certifierad ehandel